Diensten

HeartCoded verzorgt bouw en beheer van websites, webapplicaties, tools en automatisering. Ik gebruik hierbij diverse systemen en technieken, afgestemd op de situatie. Mijn expertise ligt vooral op het gebied van WordPress (maatwerk thema’s en plugins), PHP (Symfony, Laravel), JQuery en CSS/Sass. In het verleden heb ik ook veel gewerkt met Joomla!, Drupal, Java/JSP/Servlets, Excel macro’s en C#/ASP.

Websites

Ik bouw websites met of zonder Content Management Systeem (CMS), afhankelijk van de wensen en het budget. Als CMS gebruik ik bij voorkeur het open-source systeem WordPress, maar soms ook Joomla! of Drupal als de situatie daarom vraagt.

Bij sommige kleinere websites kun je als CMS ook kiezen voor een abonnement op een door mij beheerde WordPress omgeving. Daarmee zijn technische updates en ondersteuning volledig verzorgd voor een vast bedrag per maand. Als je hier interesse in hebt, neem dan even contact op om te overleggen of jouw website hiervoor in aanmerking komt.
Bij websites met een eigen WordPress installatie verzorg ik technische updates alleen op verzoek.

Zowel voor nieuwe als voor bestaande WordPress sites kan ik plugins op maat ontwikkelen en/of een responsive thema bouwen op basis van een aangeleverd ontwerp.

Het vormgeven van een website laat ik bij voorkeur over aan een professionele ontwerper. Een aantal ontwerpers in mijn netwerk waar ik graag mee samen werk:

Voor het hosten van websites kan ik indien gewenst advies geven voor de keuze van een geschikte hosting partij.

Automatisering en tools

Behalve volledige websites bouw ik ook kleine tools en (web)applicaties om het computer-leven makkelijker te maken. Bijvoorbeeld een tool voor bezoekers op basis van een webpagina of een Excel applicatie met macro’s voor het automatiseren van tijdrovende handmatige handelingen.

Beheer en webmaster

Voor websites met of zonder Content Management Systeem verzorg ik op verzoek technisch onderhoud en/of webmaster werkzaamheden.
Ik kan technische wijzigingen en eventuele updates van het systeem doorvoeren en geef ondersteuning aan webmasters.
Als er binnen de organisatie niet voldoende menskracht of expertise is, kan ik ook het volledige webmasterwerk overnemen. Ik voer dan alle gewenste wijzigingen door in teksten, foto’s of andere inhoud. Op deze manier blijft de website er professioneel en netjes uitzien.